BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, December 30, 2008

Anugerah Menteri Besar

Pada Hari isnin 30hb 12 2008 ....adik ku Mohd Faizrul(peol) Dapat anugerah dari menteri besar sebab dia achive 5A....mungkin sebab sekolah Taman Aman terletak di pinggir bandar dan diketogerikan sebagai sekolah luar bandar sebagai suntikan kot diorg bagi la anugerah tu dekat budak-budak luar bandar ni....
Lebih kurang 100 org pelajar yang mendapat 5A di kawasan pedalaman anak bukit dan sekitar mendapat anugerah ini.......
Tapi , sejujurnyer saya katakan majlis tak berjalan lancar langsung!!!!!!!!!!!!
Saat ibu bapa mengambil tempat duduk di dalam dewan menteri besar sangat la tidak terurus...tiada arahan atau pun guide untuk di ikut.....majlis sepatutnyer mula pkul tiga. Dan sebagai ibubapa dan ahli keluarga yang hadir semestinya datang Awal...tapi you all tau tak..MEnteri Besar Yang tak tepati waktu...
Jam dah menunjukkan pkul 3.30 tapi dewan bising dengan bunyi bising manusia yang ramai yang menantio bila majlis akan bermula.....Tiba-tiba lampu terpadam...pada pemikiran ku mungkin ada generator...tak mungkin dewan menteri besar selekeh itu..rupa2nyer tak da pun..hahahahahaha...
Tetapi tak pa la nak wat macam mana dah tak da lektrik satu kawasan alor star tak boleh nak salahkan sapa2...cume terjelas ketakprofesionalnyer staf-staf yang menguruskan majlis yang juga menjatuh kan air muka tuan rumah ....
Begini ceritanye..dewan semakin panas ...berkuap....mule dah bau masem....peluh org ramai yang ada di dalam dewan yang besar tue...Mau tidaknyer hampir lebih dari setengah jam , ibubapa daN ahli keluarga yang berada di dalam dewan tidak diberikan arahan apa-apa...jadi semuanyer duduk saja dalam dewan tue....
Tiba-tiba je org ramai dari satu sudut bbangun dan keluar melalui satu pintu yang hampir dari tempat duduk me...pelik juga...org sekeliling me mula tertanya2 kenapa semua org keluar..mak pun tertanya2 kenapa.......pada ku tak da arahan tak payah la keluar,...me bangn dan pergi tanya staf yang hanya berdiri ditepi pintu berhampiran me tu..tanya dia kenapa..
Dia baru nak cakap kater keluar...apa fungsinyer dia duduk disitu cuma berdiri tegak wlaupun hampir nagn tempat kami duduk buat la annocemant........hmm...jadik me tanya la pulak pada dia..bagai mana dengan pelajar yang dapat 5A sebab adik ku duduk asing dari tempat duduk kami semua..mereka diasingkan..
Sebenarnyer Jawapan staff ni yang wat tinge tak sedap dan menujukkan betapa tak profesional langsung....dia boleh cakap...ye...
Staff : kena kluar sekali...
me : cik yang akan uruskan mereka keluar ke...atau mereka sendri???
Staff : Tak la mereka kena keluar juga...
Me : ooooo...begitu,...maaf tumpang lalu saya nak pergi panggil adik saya..nanti hilang tengah org saya ingat pihak cik ni bertanggunjawab jaga diorg kalau hilang tak pasal2....
Sabar je la ngan sifat lepas dan sambil lewa pihak pengurusan....
Lepas semua reda org ramai mengelilingi satu van(ala-ala macam sure heboh pulak...teruk tol majlis rasmi bleh jadik macam nie) terdengar la org sekeliling me juga berbunyi mengutuk pihak pengurusan sebab tak buat annocement kat atas pentas tadi supaya org ramai keluar dewan sebab masih ada lagi saki baki org ramai didalam dewan yang masih kebingungan tah apa yang jadik.....rupe2nyer bukan me sorag yang rasa ralat nagn pihak pengurusan ni...........Our mayer (datuk bandar berucap kat luar...kelakar btol.......)bagi la speech dia yang mule nak menyalahkan tenaga nasional berhad sebab tak da lektrik..nak cover la katakan...selepas 20 minit dewan menyala...lampu dan semua sistem dah berfungsi.....
Majlis bermula.....dengan serabut...mayer berucap pasal sampah(sesuai la tu) lepas satu ucapan ke satu ucapan...
sampai la ke saat panggil pelajar naik...hmmm, mengecewakan betul...kelam kabut.. senarai nama pelajar tak diberi pada audiens ,...itu tak pa la....nama pelajar yang dipanggil juga tak menyatakan sekolah mana dan nama yang dipanggil pun telalu cepat...macam badut je me tengok kat atas pentas tu....ibu bapa mule la bising ..seba salah panggil nama anak mereka dan tak menyatakan nama sekolah...yela mereka nak keluar pergi tangkap gambar..takkan baru nak panggil nama anak mereka baru mereka dari belakang nak kuar.....memang ramai la yang bengang....
Me langsung hilang minat trus nak tangkap gambar peol nagn sistem yang macam badut....nama jek anugerah menteri besar and wat kat kediaman menteri besar.........
selepas selesai me ajak semua kuar....malas nak dok dalam lagik nagn majlis yang chaos ni...lebih baik kuar minum and makan kat luaR
Tapi satu yang best nyer me rasa majlis ni..memang la mkanan
yang disediakan...
so...me and adik2 pun menyerbu amik secara bufet...Makan-makan selepas penerimaan anugerah

Mak pun makan jugak la...gle lapar tunggu punya lama majlis tu tadi....tapi nasib sedap makanannyer

Pas je makan2 me and adik p jalan2 sekitar kawasan kediaman mentri besar...thus pic yang sempat me take:


Merak yang begitu kasihan...abis ekor dia yang cantik..ini menunjukkan dia tak dijaga denagn elok..mesti ada kaitan nagn kesihatan dan pemakanan

peol,adik and kawan peol(kekasih gelap peol)



Burung engang yang sunyi,...



me and adik me yang ske take photo

Burung jambul kot..heheheh




On da way nak p ke kete..me sempat la melayan budak-budak yang same naik ngan me yang excited sgt tangkap gambar...hehehehhe...very cute...budak ni pegang beg..means dia dapat dari menteri besar la tu...

2 comments:

edyntfizik said...

a,kum...tahniah adk ku kerana selamat sudah mengikat tali pertunangan..semoga cepat2lah kahwin..apa pon jangan lupa hantar kad kahwin satu buat abg di school of physic..pasal gambar2 fida terkini dlm blog tu semuanye cun2 belaka...cuma hmmmm...sikitlah...uhuhuhuhuhuu.....

Anonymous said...

a,kum...tahniah adk ku kerana selamat sudah mengikat tali pertunangan..semoga cepat2lah kahwin..apa pon jangan lupa hantar kad kahwin satu buat abg di school of physic..pasal gambar2 fida terkini dlm blog tu semuanye cun2 belaka...cuma hmmmm...sikitlah...uhuhuhuhuhuu.....